Elektronik

Lynbeskyttelse af vindmøller

Store omkostninger ved lynskader på vindmøller

Ifølge flere forskningsrapporter er vindmøller på grund af deres højde, som ofte er over 100 meter og på grund af deres opstilling i øde områder, meget udsatte for lynnedslag. Ofte bliver de ramt af lyn 10 gange i løbet af et år. Et studie angiver, at 80 procent af alle skader på vindmøller i 1995 var grundet lynnedslag. Mellem 4-8 procent af alle vindmøller i Europa får skader som følge af lynnedslag, og skaderne er typisk skader på enten vingerne, generatoren eller kontrolenheden. I Amerika estimeres det, at lynnedslag er skyld i omkring 80 procent af nedetiden. Lynnedslag er alt i alt værd at sætte ind for, hvis man er vindmøllefabrikant.

PolyTech producerer lynafledere til vindmøller og hjælper både den danske vindmølleindustri, men også kunder i udlandet, og behovet for deres løsninger har gjort, at de har etableret sig i både Nordamerika og Kina, dog stadig med deres hovedkvarter i Danmark. Polytechs Lightning protection systems (LPS) bunder i deres speciale i at fremstille komponenter i polyurethan, som har høj modstandsdygtighed over for påvirkning af lynneslag, De har en høj varmestabilitet og dielektriske egenskaber såvel som høj mekanisk styrke.

Polytech har et bredt sortiment af produkter til lynbeskyttelse. For eksempel aerodynamisk vingetipmodtager med integreret elektrisk isolation, vingeoverfladebskeskyttelse, højkvalitetskabler mv.

Den nye standard

Alle Polytechs produkter er gennemtestede med de nyeste analyse og fremgangsmetoder og leverer beskyttelse mod højspænding, der ligger ud over, hvad der forlanges af både kunder og også internationale standarder. Lynbeskyttelsessystemerne fra Polytech er nu den nye standard inden for lynbeskyttelse til vindmølleindustrien.

Læs mere på www.poly-tech.dk

SHARE
RELATED POSTS
Find den bedste cykellås til din elcykel
Smarte modeller og gode tilbud på patroner
Få hjælp til et power electronics design

Comments are closed.