Sport og friluftsliv

Piet Hein salt og peberkværn

Piet Hein salt og peberkværn

Piet Hein er nok en af Danmarks største kulturpersonligheder. Piet blev født i København i 1905 og i hans 90årig lange liv var han en ægte renæssancemand. Han har efterladt danskerne med en stor kulturarv som filosof, digter, forfatter, opfinder, matematiker og designer.
I hans barndomshjem kom mange berømte kunstnere og videnskabsmænd som helt sikkert har haft en indflydelse på hans liv. Han har aldrig færdiggjort nogen uddannelse, han startede med at læse kunsthistorie i Stokholm for så at afbryde det og læse teoretisk fysik på Københavns Universitet.

Som designer er Piet Hein er meget berømt for sit salt og peber sæt. Hans salt og peberkværn ligner et æg og mange steder kendt som superægget. Baggrunder for dette skal man se i hans interesse for matematik. En svensk arkitekt ønskede at lave et torv der var firkantet men med bløde afrundede former. Piet kom frem til formlen der nu er kendt som superelipsen. Hans salt og peber sæt anvender denne formlen i designet som er utroligt stilrent i sit udtryk. Piet Hein har derudover designet en lang række ting til boligen. Vaser, glas, møbler og opbevaring til køkkenet.
salt og peber sæt fra piet hein
Piet Heins havde også en lyrisk side, hvor han har opfundet en digttype kaldet Gruk. Igennem hans 90-årigt lange liv har han skrevet flere tusinde af disse. De er små vers der ofte har en dybere mening eller en humoristisk tvist. De er afbilledet på porcelæn og er oversat til mere end 20 sprog.
Så hvis du overvejer at have noget af Piet Hein i dit hjem kan du passende købe en salt og peber kværn til dit hjem. Der er også mange andre lækre ting man kan købe fra Piet Heins webshop, man kan køb vægdekoration til stuen med et af de mange Gruk på og det samme med sengetøj. Kig forbi hjemmesiden allerede i dag og find det du søger med Piet Hein.

SHARE
RELATED POSTS
Nyt til boligen
På med ja-hatten
Der er ingen undskyldninger for ikke at forsikre dig!

Comments are closed.